УНСС с дистанционна форма на обучение за бакалаври 21.03 | 10:45

Тази форма на обучение е адресирана към хора, които работят, уточнява зам.-ректорът проф. Павлова

От Кремена Бедерева

За първи път УНСС ще приеме студенти бакалаври в дистанционна форма на обучение в София. Това каза в интервю за Агенция "Фокус” проф. Веселка Павлова, заместник-ректор по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение.

Ръководството на УНСС реши преди 5-6 години да премахне задочната форма на обучение. Считаме, че тя не е достатъчно качествена и тогава не предложихме алтернатива за хората, които са работещи. Оказа се, че все по-голяма част от нашите студенти, особено след първи и втори курс, започват да работят. Има и немалък брой хора, които са пропуснали да получат икономическо образование или въобще висше образование, които обикновено са работещи и не могат да напуснат своята месторабота за дълго време, посочи тя.

След като университетът реализира пилотен проект в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в гр. Хасково и вече има подготвени всички учебни материали съгласно четирите нива на ресурсна обезпеченост, които се изискват от Наредбата за държавни изисквания за дистанционно обучение във висшите училища, е взето решение да се премине към тази форма на обучение в бакалавърска степен и в София.

Тази форма на обучение е адресирана към хора, които работят, към майки с малки деца, към хора, които живеят в отдалечени населени места, хора в неравностойно положение и изобщо към всички, които не могат ежедневно и ежеседмично да бъдат в студентската аудитория.

Засега решението на ръководството на УНСС е да бъдат приети 300 студенти в направление "Икономика” и 100 студенти в направление "Администрация и управление” в град София. Продължаваме и с дистанционното обучение в ОКС ”Бакалавър” в Регионалния център за дистанционно обучение в гр. Хасково, където приемът е за 120 студенти, каза проф. Павлова.

Водещи

Най-четени