УНСС търси наемател за помещение с предназначение "дискотека" 24.03 | 15:36

Още една дискотека скоро ще изникне в „Студентски град“

От Деляна Петкова

На 20 април в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще се проведе търг с тайно наддаване за отдаване под наем на помещение на университета.

Предназначението на помещението е дискотека, алармира наш читател в редакционната ни поща.

Проверка на iNews показа, че действително ректорът на университета проф. Стати Статев е издал тази заповед (№ 629 от 14 март). Помещението, с обща площ от 540 кв. метра, се намира в стол 33 в "Студентски град". То е предназначено за "удовлетворяване на социалните контакти в извънучебно време", става ясно от заповедта.

Началната тръжна цена е 16 лева на кв. метър без ДДС, като всички консумативни разходи, текущите и основните ремонти, както и данък сгради и такса смет са за сметка на наемателя.

Това, което прави впечатление на нашия читател, е че в случая заповедта е издадена само седмици след жестокото убийство на 19-годишния Марио Данчев в кампуса. След този случай отново с пълна сила се заговори за сигурността в "Студентски град". Поискани бяха специални мерки, а в резултат от 5 април ще има вечерен час за студентите в общежитията.

При последвалите дискусии стана ясно, че голяма част от заведенията в кампуса всъщност са под наем в помещения, които принадлежат на университетите. Междувременно пък ректори (на Софийския университет и на Медицинския университет) категорично заявиха, че не отдават под наем свои помещения за дискотеки.

Най-четени