Убиецът на 3-годишния Асен ще лежи до живот 19.05 | 16:45

Ирхан Камбур отнел живота на детето по особено жесток начин

От Филипа Тодева

Доживотна присъда за убийството на 3-годишния Асен Инджев постанови Пловдивският окръжен съд. Според решението на съда наказанието е без право на замяна. Осъденият Ирхан Камбур умъртвил малкия Асен по особено жесток начин през април 2013 г. Детето е брат на жената, с която Инджев живеел на семейни начала в пловдивския кв. "Столипиново", допълва БТА.

Камбур живеел с Дияна Инджева, с нейните братя Пламен, Мохамед и Асен, и с майка им Мария. Тригодишният Асен не можел да говори и това често водело до битови неуредици. Проблемите, които създавало детето, пораждали агресия у Ирхан Камбур. Той упражнявал физическо насилие върху Асен и сестра му Дияна.

След побоя на 10 април 2013 г. детето спряло да диша. Мъжът пребил и Дияна Инджева. Тялото на детето в чувал изхвърлил на брега на р. Марица. Подсъдимият казал на майката на детето, че е отвлечено в района на кв. "Столипиново". Двамата подали сигнал в полицията.

В хода на разследването Дияна Инджева разкрила, че брат ѝ е бил малтретиран и убит от подсъдимия Камбур, който впоследствие изхвърлил трупа на детето. Наказанието си Ирхан Камбур ще излежава при първоначален специален режим. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Водещи

Най-четени