Убиецът от Разград може да получи доживотен затвор 01.03 | 15:02

По-късно днес прокуратурата ще му повдигне обвинения за грабеж и убийство

От iNews.bg

Окръжната прокуратура в Разград ще привлече като обвиняем 22-годишен мъж за грабеж, придружен с убийството на таксиметров шофьор 22-годишният Сали П. ще бъде привлечен днес като обвиняем за грабеж, придружен с убийството на таксиметров шофьор от Разград. Досъдебното производство на Окръжната прокуратура в Разград се води за престъпление по член 199, ал. 2, т. 2 от НК и се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

На 27 февруари 2019 г. Сали П. наема таксиметровия автомобил, управляван от 63-годишния Кр. И., който два дни по-рано имал рожден ден. 22-годишният Сали се е върнал от Германия на 22 февруари. Там поиграл на ротативки изкараните пари. Останал без средства в България, младият мъж решил да си ги набави по престъпен начин, като извърши грабеж на таксиметровия шофьор. По пътя Разград – Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият прерязва сънната артерия на жертвата. След това успява да извлачи тялото му извън автомобила "Дачия" в гористата местност, където е и намерено от разследващите. Взема 20 лева от оборота на таксито, мобилния телефон и таблета на шофьора. По-късно изхвърля таблета, който е намерен строшен.

На местопроизшествието, без да знае за извършения грабеж, придружен с убийството на Кр., спира жена, пита дали е станала катастрофа и предлага да помогне. Сали й обяснява, че е катастрофирал, качва се в нейната кола и жената го отвежда в центъра на Разград. Камера е засякла извършителя на престъплението в 21:38 часа.

След това проиграва ограбените 20 лева и отива при момиче, в чийто дом разследващите са намерили кървавите чорапи и пуловера на Сали. Шубата, с която бил облечен вечерта на грабежа, заедно с мобилния телефон, 22-годишният изгаря. Задържан е в кв. "Орел" в Разград.

Окръжната прокуратура в Разград ще внесе искане в Разградския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Сали П. Съдебното заседание е насрочено за 18 часа днес.

Водещи

Най-четени