Убийство в Червен бряг, извършителят хванат за часове 23.01 | 16:36

Жертвата била наръгана с нож в крака, починала от загуба на кръв

От iNews.bg

За часове криминалисти от ОДМВР – Плевен и РУ Червен бряг задържаха извършител на убийство. На 22 януари към 8:20 часа чрез тел. 112 в полицията постъпил сигнал за мъж с прободна рана, който търси помощ в аптека в град Червен бряг. Незабавно на мястото е изпратен автопатрул. Полицаите намерили безжизненото тяло на пострадалия във фоайето на аптеката. Установена е самоличността му – 52-годишен от Червен бряг. Пристигналият на местопроизшествието медицински екип констатирал смъртта му, настъпила от кръвозагуба.

Според първоначалната информация, мъжът бил прободен на улица в града  минути преди обаждането на спешния телефон Незабавно били предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, осъществени под ръководството на окръжен прокурор по образуваното досъдебно производство. В резултат на това, в автобус, на път към София, бил заловен извършителят – 31-годишен от Червен бряг. 

Първоначално той бил задържан в полицията за срок до 24 часа по Закона за МВР. Плевенската окръжна прокуратура го е привлякла като обвиняем по чл. 115 от НК. На 23 януари, с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен, той е задържан за срок до 72 часа. Разследването по случая продължава.     

Водещи

Най-четени