Убит мъж в Ихтиман след дълго тлеещ раздор между два рода 09.07 | 16:54

Убил го негов стар неприятел

От Андриян Георгиев

45-годишен мъж е задържан за убийство в Ихтиман, съобщиха от МВР-София.

Вчера (8 юли) около 19 часа в Спешна помощ в Ихтиман е постъпил 38-годишен мъж от същия град в тежко състояние, с прободни рани в областта на шията и тила, който след минути е починал.

Трагичният инцидент се е разиграл пред дома на убития. 38-годишният мъж, известен на полицията за кражби, запивал в компанията на свой роднина, когато пред къщата му с каруцата си преминал неговият стар неприятел - 45-годишен мъж, който бил заедно със съпругата и снаха си.

Между двата рода отдавна имало конфликти, често се стигало и до сблъсъци.

При вида на стария си враг 38-годишният мъж мигновено се насочил към него и го нападнал с нож в ръка, като го ранил в хълбока. В отговор на нападението прободеният мъж грабнал метална вила за сено, с която нанесъл няколко прободни рани в шията и главата на опонента си.

Незабавно след трагичния инцидент роднините на убития мъж се събрали и решени за саморазправа се отправили към къщата на убиеца. Многолюдната тълпа изпотрошила всички прозорци, като същото сполетяло и къщата на брат му.

При разпитите един от очевидците разказал, че преди да извърши смъртоносните удари с вилата, 45-годишният мъж е стрелял с пистолет. В стопанска сграда в имота му полицаите открили газов пистолет, захвърлен в сеното.

За да се опази общественият ред в квартала и недопускане на масови безредици били мобилизирани допълнителни полицейски екипи от районните управления в Костенец, Елин Пелин и Самоков. Два екипа на жандармерията също оказали съдействие на колегите си като в рамките на около два часа ситуацията е била овладяна.

Водещи

Най-четени