Убитият в София наркодилър е бил служител в Столичната община 10.02 | 11:01

Според съседите – имал жена и дъщеря

От Мая Александрова

44-годишният наркодилър Стоян Цветков, който беше убит вчера в София, е бил служител на Столична община до юли миналата година. Работил е като инспектор, а преди това и като диспечер в БДЖ. Цветков е отговарял за назначаването на шафнерите, съобщи bTV.

Мъжът беше застрелян в столичния квартал "Света троица" вчера сутринта. Той е бил засечен при излизането си от блока, в който живее.

Килъри разстреляха с два куршума в главата 44-годишен Цветков, който бил под домашен арест. Екзекуцията стана на ул. "Майор Векилски", само на метри от Централния затвор и сграда на военната прокуратура.

Нападателите изненадали жертвата си, след като към 09.15 часа позвънили на домофона на входа и помолили да им отвори. Цветков всяка сутрин се подписвал пред полицаи, че спазва мярката "домашен арест", наложена му от съда, и слязъл до входната врата за пореден път. Когато отворил вратата обаче, го очаквали двама мъже с нахлупени качулки на главите, които стискали в ръце пистолети, насочени към него. Цветков опитал да се скрие, но куршуми 7-и калибър го застигнали и пронизали окото и бузата. Убийците хукнали през близкия паркинг.

Родителите на застреляния мъж чули изстрелите и излезли да проверят какво става. Бащата, който е бивш железничар, опитал да спре кръвта на сина си с ръка, но струята била твърде силна, пише в. "24 часа".

"Веднага извикайте линейка, спасете ми момчето", крещяла майката на Стоян.

Тялото му лежа повече от два часа, докато криминалисти правеха оглед и търсеха следи от убийците. Районът бе отцепен, а съседите - разпитани.

Жена, която пушела на терасата по време на стрелбата, дала точно описание на убийците, които видяла да бягат. Тя обяснила пред разследващите, че единият е нисък и трътлест. Иззети са записи от камерата на съседния вход, която вероятно е заснела бягството на нападателите.

Според МВР убитият е криминално проявен за притежание на наркотици и контрабанда на цигари. Съседите обаче вчера не вярваха Стоян да е бил разследван.

"Живееше от 2 месеца при родителите си, има жена и дъщеря, работи в столичния инспекторат. Иначе беше умно момче, малко тарикат изглеждаше и личеше, че разполага с пари. Караше хубав джип. Често го виждах в компанията на някакви мъже, които идваха пред блока и разговаряха дълго, не съм знаел, че е следствен", обясни съсед.

Преди 2 години Стоян Цветков е регистрирал фирма на адреса, където е убит, с широк спектър от дейности - за търговия, консултантска дейност, недвижимо имущество и козметични услуги. Тя е еднолично дружество с ограничена отговорност и с уставен капитал от 2 лв., показва Търговският регистър.

Водещи

Най-четени