Увеличават заплатите на служителите в затворите с 5% 18.12 | 19:05

Министерството на правосъдието и Синдиката на служителите в затворите подписаха споразумение за сътрудничество

От Ивелина Георгиева

Предстои да бъдат увеличени заплатите на служителите в затворите с 5% от 1 януари 2014 г. Това пое като ангажимент заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов, докато министърът на правосъдието и Синдиката на служителите в затворите подписаха споразумение за сътрудничество.

Документът е първият, който урежда формите за сътрудничеството между министъра на правосъдието и Синдиката, начините за взаимодействие, както и условията за осъществяване на социална дейност.

Споразумението осигурява сътрудничеството при осъществяване на социалния диалог в Министерството на правосъдието. Целта е гарантиране и защита на социално - икономическите и професионалните права и интереси на работещите в главните дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана".

Сред основните цели на документа е съгласуване при изготвяне на общи становища, експертни оценки и осъществяване на обсъждания на законопроекти и подзаконови актове.

Подписаното днес Споразумение е в изпълнение на поетите от Министерство на правосъдието ангажименти към работещи в системата на местата за лишаване от свобода, заяви при официалното подписване правосъдният министър Зинаида Златанова.

Водещи

Най-четени