Увеличават се случаите на летни вируси в Благоевград 03.08 | 10:00

За да избегнем заразата, специалисти съветват да мием ръцете си по няколко пъти на ден

От iNews.bg

Расте броят на заразените с летни вируси в Благоевград. Основно преобладават стомашно-чревните инфекции, които повалят малки деца и възрастни.Мръсните ръце, недобре измита храна и замърсена вода обикновено са сред основните причинители на инфекциите.

Д-р Емил Цветков - личен лекар: Все пак има посещение на басейни с много хора, в морето. Престояване на слънцето, за следобедните часове да се внимава, защото спада имунитета на децата.

Летните вируси протичат с температура, повръщане, разстройство и хрема. Симптомите продължават около десетина дни, но при бърза реакция, заразата може да бъде лесно преодоляна от организма.

Д-р Емил Цветков - личен лекар: Ние знаем и стари домашни рецепти - изстискват се лимони, минерална вода по малко на глътки. От старите баби оризова вода може да се ползва. Отвара от джоджен, препечена филийка. Това е подходящ хранителен режим за лечение на летни инфекции. Горе-долу до 12 часа е хубаво да се овладеят нещата, защото в последствие трябва да се търси лекарства помощ задължително. Едно обезводняване може да е последвано с една хоспиталицазия.

За да избегнем заразата, специалисти съветват да мием ръцете си по няколко пъти на ден.

Водещи

Най-четени