Уволнени от МВР служители със сигнал срещу Цветанов 24.06 | 16:36

А бившият вътрешен министър бил готов да се откаже от имунитета си

От Кремена Бедерева

Бивши служители на МВР съобщили, че Цветан Цветанов незаконно е отказал подслушването на антимафиота от Велико Търново Орлин Тодоров, съобщава БТА.

Това съобщи заместник главният прокурор Борислав Сарафов. Той допълни, че същите тези полицаи са уволнени заради това, че разказали пред прокуратурата за чадъра, който Тодоров оказвал над част от престъпния бизнес в града.

Сарафов припомни, че законът не дава възможност вътрешният министър да откаже прилагането на СРС-та, след като те са разрешени от съд, така както се е случило по разследването срещу Орлин Тодоров. Делото срещу него и още няколко човека вече ще се разглежда от Окръжния съд в Ловеч.

Освен за покровителстване на престъпен бизнес, Орлин Тодоров е разследван за кражба и изнудване. Името на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров също излиза по това разследване, като не е изключено и той да стане подсъдим, заяви Сарафов. Фактът, че преди година е подаден сигнал за тези нередности в прокуратурата и нищо не се е случило, може да доведе до това прокурори да носят отговорност, ако са отказали да образуват разследване, поясни Сарафов.

От своя страна бившият вътрешен министър заяви, че е готов да се откаже от имунитета си на народен представител.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска за втори път имунитета на Цветан Цветанов.

На свой ред бившият вътрешен министър каза, че не може да си спомни конкретния случай, заради който прокуратурата отново иска имунитета му.

Водещи

Най-четени