Уволниха лекар от Спешното в Пазарджик, возил в линейката керемиди 16.08 | 18:24

Заради нарушението по вереме на дежурство получил и глоба от 550 лева

От Гергана Златкова

Окръжният съд в Пазарджик потвърди уволнението на д-р Николай Д. от местната Спешна помощ, защото позволил да се превозват керемиди в линейката по време на дежурство.

Съдът прие, че като шеф на екип лекарят е нарушил трудовата дисциплина, злоупотребил е с доверие и е уронил доброто име на институцията, информира "24 часа”.

В края на септември, м.г., д-р Николай Д. уведомил дежурния в Спешна помощ, че отиват с линейката до близък супермаркет да си вземат с екипа храна, което било честа практика.

Вместо това линейката в един момент се отзовала пред магазин за строителни материали, доста далеч от болницата, откъдето били купени керемиди, необходими на мед. сестра от екипа.

В този момент покрай линейката случайно минал началникът на автотранспорта на Спешна помощ, който незабавно докладвал за случващото се.

Като шеф-екип д-р Николай Д. е уволнен дисциплинарно. Освен, че потвърди уволнението съдът разпореди лекарят да заплати и разноските по делото в размер на 550 лв. Решението може да се обжалва пред ВКС.

Водещи

Най-четени