Уволниха медсестрата заради нахапаното дете 03.06 | 13:07

Извънредни проверки започват в ясли и детски градини

От iNews.bg

Медицинската сестра, която е трябвало да наблюдава децата в групата, в която е станал инцидентът с малката Никол, е уволнена, съобщи зам.-кметът на София по образование и култура д-р Тодор Чобанов, цитиран от "24 часа". Заради случая Столична община започва извънредни проверки във всички детски заведения и на контрола, който директорите упражняват на медицинските лица.

Чобанов уточни, че по случая още вчера е започнала проверка. "Все още не можем да кажем на 100 процента какво точно се е случило, но е установено безотговорно поведение на медицинското лице, което е оставило без надзор децата и то си е подало оставката. По всяка вероятност друго дете е нахапало момиченцето и може би двете деца са се спречкали", обясни той. До момента е установено че цялата група деца са били оставени сами между 10 и 30 минути, по време на които се е случил инцидентът.

Чобанов подчерта, че в случая става дума за грубо нарушение на правилата за работа, тъй като деца на тази възраст не трябва да бъдат оставяни без надзор.

 

Водещи

Най-четени