Уволниха общинари в Перник - не се справили със задачите си след земетресението 13.07 | 17:34

Тръгват си зам.-кмет и главният инженер

От Ралица Стоянова

Кметът на Перник Росица Янакиева уволни зам.-кмета по строителството арх. Михаил Михайлов и главния инженер на общината Михаил Михайлов. Заповедите, с които двамата висши общинари са освободени от заеманите длъжности, са с днешна дата, съобщават от общината, цитирани от БТА.

Причината за прекратяване на трудовите им правоотношения е несправяне с възложените им задачи и отговорности, свързани с възстановителните дейности след тежкото земетресение на 22 май.

"Явно не отговарям на стандартите" - така бившият вече зам. кмет Михайлов коментира отстраняването си. Според него няма изоставане или несвършени дейности по отстраняване на щетите от трусовете.

И двамата уволнени са в екипа на пернишкия кмет още от първия ѝ мандат. Арх. Михайлов изпълняваше временно функциите на кмет в отсъствието на Янакиева по време на предизборната кампания. Съименникът му - инж. Михаил Михайлов пък работеше с градоначалника и по времето, когато тя беше кмет на кметство Изток.

Вчера стана ясно, че възстановяването на Перник ще струва по-малко от очакваното. Възстановителните работи в общинския сектор са изчислени на 9 561 307 лева, което е с 2,5 млн. лева по-малко от първоначално очакваните.

500 перничани все още живеят на палатка.

Водещи