Уеднаквяват сайтовете на областните администрации 02.04 | 19:19

Да бъдат по-интерактивни и по-добри, призова Райков

От Гергана Златкова

Необходимо е областните администрации да уеднаквят сайтовете си, смята премиерът Марин Райков.

Райков коментира темата на днешната среща с областните управители, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет. 

"Работата с медиите е част от задължението на всеки един от нас.

Не твърдя, че това е лесно. Не твърдя, че всяка до една медия, с която контактуваме, е добронамерена.

Аз съм вероятно от тук присъстващите човекът, който най-добре може да каже колко е досадно, когато се отправят атаки, за които няма и сянка от основание, но нека да бъдем наясно, че медиите могат да бъдат и канал, по който ние да отправяме едни очаквани послания и да обединим обществената енергия около целите, които сме си поставили", казва Марин Райков.

"Това е и един повод за мен да се обърна към вас с молба да се опитате да направите по-добри сайтовете на областните администрации, които са призвани да дадат една коректна и най-важното, една много динамично обновявана информация относно подготовката и провеждането на тези извънредни парламентарни избори.

Смятам, че трябва тези сайтове да бъдат уеднаквени. Те трябва да бъдат лесно достъпни, те трябва да предоставят една информация, която да бъде разбираема и която да съдържа ясен отговор, включително и на най-неоснователните подозрения и съмнения.

Работете върху сайтовете, работете върху комуникацията с медиите, пак повтарям, те не са наши противници", казва Марин Райков.

"Като цяло ние дължим на обществото една активна информационна политика, която трябва да повиши информираността на гражданите, да възстанови тяхното доверие в работата на публичната администрация, която е ангажирана с подготовката и с провеждането на тези избори", казва Марин Райков.

Водещи

Най-четени