Уикендът започва със слънчево и горещо време 10.08 | 09:03

Максималните температури ще достигнат 32-37 градуса, за 16 области има жълт код заз жеги

От iNews.bg

Днес ще бъде слънчево. След обяд, главно над планинските райони на Източна България, ще се развива купеста облачност и на изолирани места там краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Синоптиците са обявили и жълт пррдупредителен код за високи температури, който е в сила за 16 области. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил и Благоевград.

Атмосферното налягане ще се задържи около и малко по-високо от средното за август.

Над планините ще е слънчево. Около и след обяд над Източна Стара планина ще се развие купеста облачност и на места там краткрайно ще превали. Ще духа слаб, по високите и открити части – до умерен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 27 градуса, на 2000 метра – около 20.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Около обяд на места ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места да превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури - между 27 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Водещи

Най-четени