Уникални зали ще има 78-мо училище в Банкя 27.09 | 09:23

Историята на школото е представена чрез модерни концептуални и сценографски решения

От iNews.bg

Откриват се уникални музейни зали в 78 СУ "Христо Смирненски" в гр. Банкя. Художествен оформител на пространствата е дизайнерът Ивайло Рацов, който е автор и създател на 3D-интерактивните класни стаи на едно от най-модерните училища в България - СУ "Христо Ботев”, гр. Враца.

Историята на 78 СУ "Христо Смирненски" и град Банкя са пресъздадени чрез модерни концептуални и сценографски решения, използване на естествени природни материали – дърво и камък и уникални пластични колони. Интериорният дизайн на залите е подчинен на концепцията "Минало, Настояще и Бъдеще", като в него са вплетени елементи на приложното изкуство.

Тържественото откриване ще се състои утре, 28 септември, от 18:00 ч., в сградата на 78 СУ "Христо Смирненски”, ул. "Царибродска” 5, гр. Банкя.

На събитието, oсвен тържествено прерязване на лентата от г-жа Весела Неделчева – директор на 78 СУ "Христо Смирненски" и г-н Рангел Марков – кмет на район Банкя, официално ще бъде представено и юбилейното издание "130-годишната летопис на история на 78 СУ "Христо Смирненски”.

Водещи

Най-четени