Управлението на страната вече е в ръцете на служебното правителство (СНИМКИ) 05.08 | 13:57

Държавният глава му пожела успех

От Теодора Кокаланова

Президентът Росен Плевнелиев обяви служебното правителство. Държавният глава представи структурата, състава и приоритетите на новия кабинет.

Премиер става преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки. Служебното правителство трябва да подготви предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на пети октомври.

Приоритетни в управлението му се очаква да бъдат ускоряването на плащанията на средствата от Европейския съюз и работата по Споразумението за партньорство на България с Европейската комисия за периода 2014–2020 г.

Това е вторият служебен кабинет, който се съставя в президентския мандат на Росен Плевнелиев. Миналият беше оглавяван от дипломата Марин Райков.

"Служебното правителство ще спазва стриктно принципите на експертност и надпартийност. Служебното правителство е възможност да се реализират важни държавни приоритети – подписване на споразумението за партньорство с ЕК, участието ни в Европейския банков съюз и програмата за участие в НАТО 2020", добави държавният глава Росен Плевнелиев.

Няма да останем слепи и глухи към болките на пострадалите от наводненията и ще им помогнем. Това заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки на церемонията по представянето на "Дондуков" 2.

Водещи

Най-четени