Управляващият орган на ОП "Околна среда" е с нов ръководител 26.06 | 16:05

Постът се заема от Яна Георгиева, която е дългогодишен експерт в програмата

От iNews.bg

Сменен е ръководителят на Управляващия орган на ОП "Околна среда" (ОПОС), съобщи новият министър на околната среда и водите Станислав Анастасов. Той добави, че управлението се поема от Яна Георгиева, която е дългогодишен експерт в програмата.

"Търсим експертност, която и ЕК цени това", каза екоминистърът.

По думите му това е бързо решение, под формата на изпълняващ длъжността. Анастасов се ангажира със срок един месец за обявяването на открит конкурс за длъжността.

Досега УО се ръководеше от Спиридон Александров, също изпълняващ длъжността, след напускането на Малина Крумова.

"Опити за политизация може би има на тази тема, на мен не ми се иска да ги коментирам, защото всички знаем, че политизиране на проблема е възможно тогава, когато има технически грешки", каза
Анастасов.

По думите му съвсем скоро ще излезе одитният доклад на Сметната палата за периода 2009–2013 г. за ОПОС.

"Видяхме вече предварително какви грешки има допуснати и какво бързо трябва да се направи, за да възстановим нормалната работа на програмата. Другото е обект на политически дискусии, които
може да са малко по-неприятни, не и за нас, при всички случаи, но ние не бихме ги подхванали. В случая ни интересува националният интерес", посочи министърът на околната среда и водите.

Той определи като основен свой приоритет възстановяването на плащанията по ОПОС.

"Това са свободни пари за българския бизнес, ресурс, който е крайно необходим. Имаме постоянен и много интензивен контакт с ЕК", коментира още Станислав Анастасов.

Водещи

Най-четени