Ускоряват работата по "Хемус" и "Тракия" 11.09 | 12:25

Спешна среща с шефа на пътната агенция заради задръстванията

От Десислава Маданска

Ремонтните дейности по магистралите "Тракия" и "Хемус" ще бъдат ускорени, за да се избегнат километричните задръствания, на които станахме свидетели в края на поредицата почивни дни. Това заяви депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски пред TV7.

Той обясни, че ще поиска среща с шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков, тъй като отговорността била именно на пътното ведомство.

Червеният депутат призова за по-добра организация на движението в ремонтните участъци. Според него трябва да се ангажират повече служители, за да може строителните дейности да приключат по-бързо.

Михалевски изрази мнение, че предишното правителство е оставило погрешна представа относно средствата за строителство на магистрали у нас.

"Парите от Европейския съюз (ЕС) са много по-малко и едва ли ще стигнат за изграждането на Лот 3 от магистрала "Струма". Въпреки това трябва да се търсят начини да се довърши магистрала "Хемус" с държавни пари", категоричен бе червеният депутат.

Той заяви още, че казусът с рибарското селище Ченгене край Бургас ще се гледа от временна парламентарна комисия. В момента има наложен мораториум на решението за събаряне на постройките. Комисията ще трябва да определи кои са хората с утвърден поминък и да регламентира пребиваването им в рибарското селище.

Според Михалевски атаката срещу Ченгене скеле през 2011 г. е обслужвала бизнес интереси за построяване на вилно селище на мястото на рибарските къщи.

По думите му сегашното правителство ще работи за създаването на постоянен статут на рибарското селище и ще преустанови възможността за превръщането му във ваканционен комплекс.

Водещи

Най-четени