Условна присъда за младежа, помел Лора на пешеходна пътека 06.12 | 20:11

Диян Станчев се призна за виновен и сключи споразумение със съда

От Диана Цветкова

Условна присъда от 2 години получи Диян Станчев, който през юли 2011 г. с бясна скорост на пешеходна пътека блъсна и уби 20-годишната Лора от Варна.

Решението е на Варненския окръжен съд.

Присъдата на Станчев е с четиригодишен изпитателен срок, като той няма право да управлява моторни превозни средства в продължение на две години.

Условната присъда на 24-годишния Диян Станчев стана възможна, след като той се призна за виновен и сключи споразумение със съда – процедура, която е предвидена в закона.

По време на днешното заседание бе изслушана съдебно-техническа експертиза, според която Станчев е карал мотора си със 113 км/ч, когато е помел Лора на зебрата на бул. "Осми Приморски полк".

След края на делото той напусна съда като запази пълно мълчание на въпросите на журналистите.

Родителите на Лора, които бяха видимо изненадани от решението на съда, заявиха, че ще го обжалват пред Апелативния съд.

"За пореден път съм разочарована от българското правосъдие", бе коментарът на майката на Лора – Нели Петрова.

"Съдът оцени живота на дъщеря ми на две години условно, а и не само на моята – на много други деца в страната", заяви майката, цитирана от агенция "Фокус".

Тя призова всички родители, които са загубили децата си по подобен нелеп начин да не се отказват и да продължат да се борят, както ще направи тя.

20-годишната Лора беше блъсната на 17 юли 2011 г. около 5,00 часа сутринта на пешеходна пътека във Варна. Момичето загина на място, а смъртта ѝ доведе до протести и множество акции срещу превишената скорост и срещу леките наказания, които много от убийците на пътя получават.

Водещи

Най-четени