Утре ще бъде слънчево, но ще захладнее 15.10 | 15:30

Студен фронт нахлува в България на 16 октомври. Атмосферното налягане в страната се очаква да бъде по-високо от средните стойности за месец октомври, като тенденцията е към допълнително повишаване. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Студен фронт нахлува в България на 16 октомври.

От iNews.bg

Студен фронт нахлува в България на 16 октомври.

Атмосферното налягане в страната се очаква да бъде по-високо от средните стойности за месец октомври, като тенденцията е към допълнително повишаване. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Нощно време - ясно с изключения в Североизточна България

През нощта на 15 срещу 16 октомври небето над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Изключение прави Североизточна България, където се очакват по-значителни увеличения на облачността. Вятърът ще бъде слаб, с преобладаваща посока запад-северозапад. В североизточните райони обаче се очаква промяна в посоката към североизток, придружена с усилване до умерен. Минималните температури ще варират между 5 и 10 градуса по Целзий, като в столицата София се очакват около 8 градуса.

Дневни часове - слънчево с понижаване на температурите

В сряда, 16 октомври, през деня ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността се очакват преди обяд над североизточните части на страната. Вятърът в цяла България ще се ориентира от север-североизток, като ще бъде умерен, а в Североизточна България - временно силен. Това ще доведе до нахлуване на студен въздух и понижаване на температурите в повечето райони.

Максималните дневни температури ще варират значително:

  • В Североизточна България: 15-16°C
  • В Горнотракийската низина и крайните югозападни райони: 21-23°C
  • В София: около 19°C

Планински райони - предимно слънчево с силен вятър

В планинските области ще преобладава слънчево време, с изключение на източните райони на Стара планина, където се очакват временни увеличения на облачността. Вятърът ще бъде умерен до силен, с посока север-северозапад, особено по високите части. Максималните температури ще достигнат около 15°C на 1200 метра надморска височина и около 8°C на 2000 метра.

Черноморие - променлива облачност и усилване на вълнението

По Черноморието облачността ще бъде значителна преди обяд, но следобед ще започне да се разкъсва и намалява, като този процес ще настъпи най-късно по южното крайбрежие. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16 и 18 градуса. Температурата на морската вода се очаква да бъде 20-21°C. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Водещи

Най-четени