Участник в инцидента край Своге: Беше ад! 29.08 | 10:00

От Ани Романова

Следователи от Националната следствена служба ще опитат да сглобят пъзела на трагедията край Своге. Шофьорът вече е изписан от болницата и е приведен в ареста на следствието. За това разказва репортаж на Миролюба Бенатова по Нова тв.

Първите разпитани са преките свидетели, които са имали почти челен сблъсък с автобуса. Две коли са ударени преди автобусът да полети в дерето.

Димитринка, Йордан и Николай завинаги ще помнят как са се запознали. Карат кола зад кола в посока Своге, когато в насрещното виждат автобус. Миг по-късно бусът поднесъл, ударил  първо колата на Йордан и Димитрина, в която бил и синът им. След това странично е ударен и автомобилът на Николай.

"Това, което видях долу, беше някакъв ад, какъвто на никого не пожелавам да вижда. Имаше тела, разхвърляни навсякъде”, сподели Йордан пред камерата на телевизията.

"Автобусът летеше срещу нас. Ужасът беше голям”, допълни съпругата му.

Йордан си спомня още, че шофьорът на автобуса не гледал пътя напред. Главата му била обърната към човека до него.

"Нацели ме в задната дясна врата, докато синът ми спеше на задната седалка. Ако аз бях избегнал удара, момчето зад мен нямаше да е живо”, казва Йордан.

Николай е категоричен, че живее втори живот. Казва още, че в момента на инцидента на пътя не е имало локви. "Валеше, но слабо”, спомня си Николай.

Тримата преки свидетели са разпитани пред следствието. Димитрина и Йордан са танцьори, а Николай  - дългогодишен шофьор на камион към "Български пощи”.  Травмите им ще зараснат, остава споменът за преживяното.

Снимка: МВР

 

Най-четени