Ученици на виртуална разходка в къщата на Левски (СНИМКИ) 18.07 | 14:41

В село Ценово отбелязаха годишнината на Апостола със състезание по лъвски скокове

От iNews.bg

Ученици от Ценово се събраха в салона на местното читалище "Христо Ботев", за да отбележат 180-та годишнина от рождението на Апостола на свободата. На тържеството, организирано от училищното ръководство и читалищното настоятелство, присъстваха представители на общинската администрация и общинската организация на запасното воинство. "За всеки от нас Васил Левски е ярък пример за подражание. През годините Апостола се превърна в символ на несломимия български дух за свобода. И днес можем да се възхищаваме на подвига му и живота, отдаден изцяло в името на България", сподели Камелия Божкова, ръководител на лятната академия "Родолюбие".

Участниците в тържеството направиха кратка виртуална разходка из родната къща и музейната експозиция на Васил Левски в Карлово, разгледаха паметниците в различни краища на родината, които напомнят за величавото дело на Апостола. Младите ценовчани, под формата на викторина, си припомниха важни дати и събития, свързани с живота на най-великия българин за всички времена. Гората от ръце беше най-яркото доказателство, че малките родолюбци добре познават и се гордеят със славното си историческо минало.

Учениците демонстрираха и творческите си умения. Разпределени в четири отбора, те трябваше да сглобят пъзел с познати фотографии на Левски. Най-емоционално протече състезанието "лъвски скок". Михаел Пенев постигна най-добър резултат, а само с един сантиметър разлика на второ място се нареди Ивайла Миланова. Организаторите на празника бяха подготвили награди и в категорията за най-малък участник и най-атрактивен скок. Победителите получиха грамоти и медали от Иванка Боянова, гл. специалист "Образование и култура" в общинската администрация.

Водещи

Най-четени