Ученически проекти от Силистра спечелиха финасиране 31.10 | 11:37

Инициативите на младежите са по програмата "Младежта срещу насилието и наркотиците"

От Ивайло Ангелов

Пет ученически групи в Силистра започнаха реализирането на проекти по превенция на зависимости, противоправно и рисково поведение и промотиране на здравословен и безопасен начина на живот сред деца и млади хора, съобщиха от общинската администрация в Силистра.

Изпълнението на проектите е в рамките на конкурсна сесия " Младежта срещу насилието и наркотиците ", финансирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните / МКБППМН / и Общинският съвет по наркотични вещества / ОСНВ / при Община Силистра.

Проектните дейности са насочени към една или повече области на действие - превенция на насилието, агресията, тормоза и противоправното поведение сред децата и младежите; превенция на употребата на психоактивни вещества; превенция на рисково поведение в интернет пространството; дейности за повишаване на сексуалната и здравна култура на подрастващите; дейности по промотиране на пътна безопасност. Целевите групи по проектите са деца и млади хора на възраст от 7 до 19 години. Заложените в проектите дейности ще се реализират за период от 1 месец - от 23 октомври 2017 г. до 24 ноември 2017 г.

Одобрени са проектните предложения на групи от училищата: СУ "Н.Й.Вапцаров", ПЗГ "Добруджа", ПГСУАУ "Атанас Буров", ПГМТ "Васил Комаров". Общото одобрено финансиране за реализиране на проектите е в размер на 4080,80 лв. В кандидатсващите групи участват 76 деца и младежи, а очакванията им са идеите и посланията на проектите им да достигнат до близо 2 500 техни връстници, до родители, учители и обществеността като цяло.

Водещи

Най-четени