Училищен директор блудствал с ученичка 22.12 | 16:50

Задържан е за 72 часа, проверяват има ли и други подобни случаи

От iNews.bg

Задържан е 66-годишен учител от Казанлък заради блудство с ученичка, предаде БГНЕС. Задържаният е бившият директор на училището в ромската махала в града Стоян Ганчев, който след като се пенсионира, е започнал работа в училище "Георги Кирков” – едно от най-елитните основни училища в града на розите.

Разследването по случая продължава. Установява се дали има други деца, жертви на насилника. От пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив уточниха, че досъдебното производство е образувано на 20 декември. Ганчев е задържан за срок от 72 часа и предстои разглеждане от съда на искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Районна прокуратура – Казанлък счита, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е извършил престъплението, възползвайки се от положението на надзор спрямо малолетното лице. Аргументите на представителя на Районна прокуратура-Казанлък за законосъобразност на мярка за неотклонение "задържане под стража" е, че следва да се осуети възможност за въздействие от страна на обвиняемото лице спрямо пострадалата и свидетели на престъплението.

Водещи

Най-четени