Учители: Против сме присъствeните занятия, животът на много хора е застрашен 11.12 | 11:45

СЗО и редица медицински издания потвърдиха, че училищата са основен катализатор на епидемията

От iNews.bg

Остава скрита и голяма заболеваемост - част от заразените се лекуват, без да правят тестове, или се правят антигенни, които не влизат в официалната статистика. За последните две седмици от Ковид-19 са починали повече хора, отколкото от грип и пневмонии за цялата 2019 година. В последните 3 месеца загубихме 67 педагози, най-младият от които на 33 години. Учителите и лекарите продължават да са водещи по заболеваемост и смъртност. Губейки ги лишаваме двете системи – здравната и образователната от кадри за години напред и оставяме техните деца сираци.
СЗО и редица медицински издания потвърдиха, че училищата са основен катализатор на епидемията. Ето защо считаме, че присъствената форма на образование преди овладяване на масовото разпространение на Ковид-19 е в противоречие на най-изконното човешко право – правото на живот.
Безопасните условия на труд в класната стая са невъзможни, нямаме и предпазни облекла. Големият брой деца в тясна стая в продължение на 8 часа, липсата на вентилационни системи и висок клас лични предпазни средства излагат на огромен риск както нашия живот, така и живота на родителите и децата. Има данни и за тежко протичане на инфекцията при деца, както и няколко смъртни случая на лица под 18 години.
Чувстваме се силно притеснени и обезпокоени. Настояваме присъствените занятия да бъдат възобновени, когато заболеваемостта и смъртността са силно ограничени.

Водещи

Най-четени