Учителка оскуба и наби момиче в класна стая заради тряскане на врата 16.11 | 12:00

Момичето ми започва да се напикава. Не иска да ходи на училище, каза майката на малтретираната ученичка в разложко село

От iNews.bg

Смущаващи кадри от класна стая, на които се вижда как учителка дърпа косата на момиче, се завъртяха в Интернет. Преди клипът да бъде заснет, момичето е счупило вратата на класната стая и с действията си едва не е наранило някои от съучениците си. 

Видеоклипът, който бе разпространен вчера в социалните мрежи, събра вълна от неодобрение. Пред Нова телевизия учителката Райка Калоянова от ОУ "Неофит Рилски" в разложкото село Горно Драглище каза, че не е ударила девойката. 

"Това, което се вижда, не е предисловие. Случи се нещо много сериозно. Фактът, че реагирахме, за да предпазим децата от по-сериозен инцидент. Децата са блъскали вратата. Имаше врява. Госпожата им е направила забележки. Когато отивах до тоалетната, чух, че се тряска вратата и се крещи. Момичето се караше на колежката", разказва Калоянова.

"Конструкцията на вратата е дървена, има и стъкло. Опасно е, защото при счупване, може да се наранят децата", добавя тя.

"Не знам какво в моята реакция е прекалено, като има ситуация, при която не могат да се озаптят децата. На клипа се вижда, че момичето стои и аз й разрошвам косата. Тя може да потвърди", заяви учителката. 

Вижда се, че размахвам ръце и едва ли не я бия, добави тя.

Майката на малтретираното момиче пък каза, че когато то се върнало от тоалетната, вратата на класната стая била вече развалена и от течението се е блъснала. 

"Започнала едната госпожа да й се кара, да я бие, а след това вика класната. На клипа се вижда как й дърпа косата и използва различни обиди. Бива ли такова нещо? Защо не се обърна към мен? Винаги, когато се е оплаквала, съм се отзовавала, ама така да ми бие момичето не може", коментира жената. 

Вижте колко жестоко й е навела главата към чина, за да я бие, добави тя. 

Диана за пореден път се опитва да създаде ситуация, за да се скарат децата и аз й разпилях косата, каза пък Райка Калоянова.

Това се случи преди месец, уточни тя.

"Поканих ги да дадат писмени показания. Категорично се разграничавам от действията на колежката Калоянова, защото на първо място стои здравето и живота на ученика. След разговора с нея, с Узунова и с родителя на Диана ще се съберем педагогическия съвет, за да вземем решение", каза пък директорът на училището Бойчо Пукнев.

"Това, което казва Калоянова за опасността да се нарани дете, е вярно. Имало е риск при силното блъскане стъклата да се разхвърчат и да нанесат сериозни рани", потвърди той. 

"Момичето ми започва да се напикава. Не иска да ходи на училище", каза още майката на малтретираната ученичка.

Водещи

Най-четени