Фалшиви пари, крадени дърва и контрабандни стоки хванати при спецакция в Раковски 11.02 | 17:57

В рамките на операцията са проверени 420 души, някои от тях познайници на полицията и съда

От iNews.bg

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив на територията на община Раковски се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и на престъпленията, свързани с незаконен добив, превоз и съхранение на дървесина без съответното разрешение.

В рамките на полицейските действия до момента са обхванати  четири села на територията на община Раковски. Проверени си общо 420 лица, установени са 59 криминално проявени, както и 4-ма, представляващи интерес за криминалистите .  Образувани са пет досъдебни производства за установени случаи на незаконно придобиване на дървесен материал, едно – за установено разпространение на контрабандни акцизни стоки и още едно – по смисъла на чл. 244 от НК /подправени парични средства. 

Полицейските служители осъществяват и активна контролна дейност на движението по пътищата. Проверени са 185 моторни превозни средства, съставени са и съответни санкции за констатирани нарушения.

Министър Младен Маринов, главният прокурор Иван Гешев, окръжният прокурор Румен Попов и директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев провериха на място създадената организация за координиране на проверяващите екипи. Те разговаряха с кметовете на Белозем и Раковски, Виолета Петрова и Павел Гуджеров. Бе припомнено, че операцията не е кампанийна, а системна работа по противодействие на битовата престъпност, набелязани бяха и допълнителни мерки, касаещи сигурността на жителите на населените места.

Водещи

Най-четени