Фандъкова: Изграждането на парк "Възраждане" ще започне на 1 септември 14.08 | 13:16

Целият спортен комплекс ще е на стойност над 3 млн. лева

От Беатрис Николoва

На 1 септември очакваме да започне изграждането на парк "Възраждане". Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Целият проект за спортния комплекс в парк "Възраждане" е на стойност над 3 млн. лева, обясни кметът на София, след като провери новоизградения многофункционалния спортен комплекс в "Зона Б - 5", част от парк "Възраждане".

Проектът е реализиран от общинското дружество "Спортна София", а средствата за него са осигурени по инициативата "Джесика". "Целият проект за спортен комплекс в парк "Възраждане" се намира на територия 24 дка. Всички помнят, че това беше едно сметище. Над 300 хиляди тона земна маса е изкарана от тук при строителството. За по-малко от 5 месеца беше изграден този открит, може би най-голям спортен комплекс в България", заяви Фандъкова. Тя отбеляза, че са били необходими изключително много усилия в борбата за общинските терени, за да може да се продължи със строителството на парка.

"Вече сме готови, има избран изпълнител и за следващата част - на територия над 60 дка да се изгради и парковата част в парк "Възраждане". Фандъкова уточни, че са достъпни както детските площадки, така и алеите, по които може да се спортува.

"Комплексът е насочен към цялото семейство, към масов спорт. Има място както за малките, които да играят на детска площадка, така и за най-големите, които да участват в различни видове спорт - футбол, баскетбол, тенис, има ледена площадка. Има зала за тенис на маса с осветление, така че до 22 часа вечер да може да се спортува. До края на седмицата във връзка с откриването на комплекса ще бъде достъпно за всички безплатно", каза още Йорданка Фандъкова.

Темата около новия парк в столицата коментира и премиерът Бойко Борисов.

"Продължаваме с парк "Възраждане", получава се много хубаво съоръжение. Преди време решихме и направихме това прекрасно спортно съоръжение. Има баскетболни игрища, поливни системи, ледена пързалка, тенис на маса, футболни игрища", заяви Борисов. Той отбеляза, че е поканил и безспорните имена в спорта, за да кажат своето мнение. Премиерът подчерта, че се работи по доизграждането на парка. "Много добре са се справили", добави Борисов. Той поздрави кметът на Столична община за добре свършената работа.

 

Във връзка с приоритетите на Столична община, които предстоят той коментира: "Минавате с камерите, снимате и показвате какво сме направили".

Водещи

Най-четени