Фандъкова: Недостигът в детските градини е твърде голям 09.05 | 13:35

Но обеща до края на годината да има нови 9 забавачки в София

От iNews.bg

От началото на тази година до сега открихме 5 нови детски градини, предстои до края на годината да приключим още 9, а в същото време започваме още 6.

Това каза Йорданка Фандъкова – кмет на Столичната община, пред журналисти, предаде агенция "Фокус".

Опашки няма отдавна, такава беше целта на системата, за съжаление има деца, които няма да могат да попаднат в системата на детските градини. Това коментира Фандъкова в отговор на въпрос, дали във връзка с излизането на резултатите от класирането в детските градини очаква големи опашки и много неприети в градините деца.

"Недостигът е твърде голям. Инвестициите, които правим през последните години, са видими. От 2006 година, когато започнахме активното строителство, до сега сме увеличили с над 12 хиляди местата, въпреки това децата в София се раждат, слава Богу, идват и много деца от страната, затова усилията трябва да са постоянни.

По думите на Фандъкова, докато има и едно семейство, което не може да изпрати детето си на детска градина, това ще е проблем за нея у ще трябва активно да се работи върху него.

"Очаквам, разбира се, и съпричастността на държавата, която също трябва да инвестира в образование", каза още Фандъкова.

Водещи

Най-четени