Фандъкова: София е подготвена за зимата 20.10 | 20:46

Общината е осигурила 20 млн. лв., 188 снегорини и 33 тона пясък

От iNews.bg

София е подготвена за зимата, увери кметът на града Йорданка Фандъкова. Фирмите, отговорни за почистването на столицата, разполагат и с резервни снегорини при обилни валежи. Фандъкова посочи, че близо 2,5 млн. лв. са предназначени за снегопочистването до края на годината. Общата сума, заделена от общината, е 20 млн. лв. Спестените пари от зимното почистване миналата година пък са пренасочени за лятното миене на улици.

188 снегорина и 33 тона смес са подготвили от Столична община за зимно почистване, уточни фандъкова. "Приоритетно започваме да чистим улиците с масов градски транспорт, когато завали снегът. Чисти се непрекъснато до спиране на снега. Тогава, когато е необходимо, се възлага и влизане в квартални улици", увери тя, цитирана от Дарик.

И тази година 20 млн. лева от общинския бюджет отиват за почистване. А надеждите на кмета са отново да се спестят пари, които да се използват през лятото.

"Обикновено най-големият проблем е започване на снеговалежа в пиковите часове. Тогава има много автомобили и правилното използване на нашите снегорини е възпрепятствано", каза Орлин Карабашев, представител на една от снегопочистващите фирми.

Над милион са спестените пари от глоби за фирмите, които не са изпълнили изискванията за зимно почистване.

Водещи

Най-четени