Фандъкова обеща на столичани да приключи големите ремонти до първия учебен ден 16.08 | 11:54

13 нови трамвая и 15 електробуса тръгват из столицата наесен

От iNews.bg

По-голямата част от големите ремонти в София ще приключат до началото на учебната година. Това обеща в студиото на БНТ кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Работата ще продължи на улица "Сребърна", където се изгражда нов канализационен колектор.

Фандъкова съобщи, че в заключителна фаза е подмяната на асфалта на бул. "България", където работите ще приключат до края на месеца. До 10 дни се очаква подновяването на реконструкцията на Западния парк. Там работите са били замразени през лятото заради необходимостта да се преправи проекта, в който е бил изпуснат съществуващ колектор край входа.

В срок се движат и дейностите по третия лъч на метрото, като строителните работи ще приключат в края на октомври. До средата на 2020 г. ще завърши и изграждането на следващата отсечка - от "Овча купел" до "Горна Баня". След пускането й над половин милион души ще ползват дневно метрото.

"Това е мой личен приоритет. Не допуснах да се спре, защото спирането и пускането на метрото не е детска играчка. Много е важно строителството да продължи. Имаме планове и проекти за следващите отсечки", каза Фандъкова.

Кметът на София съобщи, че през есента се очаква пристигането на 13 нови трамвая и на 15 електрически автобуса. Вече са поръчани още 82 автобуса, 25 трамвая и 30 тролея.

Фандъкова увери, че няма да има проблеми с парното през следващия отоплителен сезон и че вече е уточнена схемата на разплащане от "Топлофикация" към "Булгаргаз".

По отношение на местните избори, Фандъкова заяви, че ще обяви решението си дали да се кандидатира за нов мандат в началото на септември. Тя обаче добави, че предстоят промени в екипа на ГЕРБ в София.

Фандъкова, която е зам.-председател на ГЕРБ, потвърди, че промени в екипите на партиите за местните избори ще има и в други населени места. "Това, че трябва да се разчиства е наша практика и принцип от създаването на ГЕРБ. Когато има съмнения, отговорният начин е да изчистим екипа, да покажем на хората, че за нас най-важно е развитието на града", каза Фандъкова.

Най-четени