Фермери блокираха президентството и Министерски съвет 22.03 | 13:35

По-рано протестиращите се сблъскаха с полицията пред земеделсното ведомство

От iNews.bg

Протестиращите земеделски производители блокираха пространството между президентството и Министерски съвет. Те скандират "Мафия”, развяват български знамена, периодично освиркват двете държавни институции. В демоснтрацията участват производители от различни райони на страната, сред които Кюстендил, Дупница и др., предаде БГНЕС. В района има засилено полицейско присъствие.

По-рано днес фермерите се бяха събрали пред сградата на Министерството на земеделието и храните и искаха да се срещнат с министър Христо Бозуков. Той обаче не излезе при тях, а някои от недоволните земеделци влязоха в спречкване с полицията при входа на ведомството. Фермерите поискаха заповедта на земеделския министър, която забранява нови кандидати по мерките за биоземеделие да бъде моментално отменена, а парите на животновъдите да бъдат изплатени още днес.

Земеделски протести днес има и на други места в страната. Тютюнопроизводителите също недоволстват от изкупуването на продукцията им и цените. Те се заканиха да блокират пътя за Гърция.

Водещи

Най-четени