Фестивал на приятелството днес и утре в столичния парк „Възраждане“ 01.06 | 09:31

Различни забавления за децата са подготвили организаторите

От iNews.bg

 На 1 юни 2018 г.  в 16:00 ч. в най-новия столичен парк – парк "Възраждане"  кметът на район "Възраждане" на Столична обшина Савина Савова  ще открие "Фестивалът на приятелството", който се  се организира от район "Възраждане"-СО и фондация "Радетели за България"  под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова. На 2 юни фестивалната програма е от 10:00 ч. до 17:00 ч.

Фестиалът се провежда под мотото "Приятелството за един по-добър свят".

Целта на фестивала е да подари на децата празник - за повече детски усмивки, да ги обедини, независимо от възраст, потребности и здравословно състояние, в празник на приятелството и толерантността.

Тази година, на второто издание на фестивала, кметът на район "Възраждане"-СО Савина Савова ще бъде най-добър приятел на "Фестивала на приятелството", а популярни лица от сферата на българската култура и спорт, изявени личности, защитаващи значими обществени каузи ще приемат предизвикателството да бъдат "посланици на добра воля".

Официалното откриване на фестивала е на 1 юни 2018 г. (петък) в 16:00 ч., на специално изградената сцена до фонтана в парк "Възраждане", с химна на фестивала "Песен за приятелството", безплатен концерт на открито, с участието на популялни български изпълнители и представяне на приятелите на фестивала.

На 2 юни 2018 г. (събота) от 10:00 до 17:00 ч., в специално изградени шатри, децата ще се забавляват, ще участват в различни образователни и спортни игри и викторини, ще обменят идеи, ще работят в екип, ще участват в различни творчески работилници, ще танцуват, пеят и рисуват.

Водещи

Най-четени