Финансовият министър има 6 месеца да събере данъците от заснетите от НАП имоти 20.10 | 15:32

Милка Гечева е новият шеф на ДНСК; и за нея има определени 6 месеца - като тестов период

От Миглена Ивановa

Финансовият министър Симеон Дянков е получил шестмесечен срок да се приберат данъците от собствениците на луксозните вили и имоти, заснети от въздуха при операцията на Националната агенция за приходите (НАП). Това става ясно от стенограмата на днешното правителствено заседание при обсъждането на бюджета за Държавното обществено осигуряване (ДОО), съобщи Агенция Фокус.

Текстът на дебатите е публикуван на сайта на Министерски съвет.

Българите не са се съмнявали, че има такива неща, но те не са подозирали истинските мащаби на това, което се е случило. На Маями бийч няма такива вили, в Сен Тропе няма такива вили. Да, много остро ще бъде всичко насочено срещу нас, но точната дума е да не ви пука. Това е правилното. И понеже те си казаха – нека след шест месеца да се видим пак, да видите, че нищо няма да се е случило. Дянков има шест месеца до тогава да се приберат данъците от всички тези и да видим колко е тотала от летенето с хеликоптера. Похарчили сме няколко хиляди лева, да видим колко данъци ще съберем”, е казал на заседанието премиерът Бойко Борисов. 

От стенограмата става ясно още, че новият шеф на ДНСК е Милка Гечева. Борисов и на нея е дал 6 месеца „тест“ с нареждане да си запише срока.

Водещи