Фирма за събиране на кредити прати биячи на свой клиент 10.04 | 12:05

Пострадалият е бил пребит в дома си и е с две счупени ребра

От Ивелина Георгиева

Споменът за мутренските времена и начина, по който биячите събираха заемите си, не е отминал напълно. Сцена като от началото на деветдесетте години се разигра вчера в Поморие, след като служители на фирма за събиране на бързи кредити нанесоха побой на 57-годишен мъж заради забавени вноски.

Около 10:40 ч. вчера в Районно управление "Полиция" – Поморие, е получено съобщение за инцидент в частен дом в Каблешково, разположен на ул. "Хан Тервел", при който четирима мъже, придвижващи се с лек автомобил "Фолксваген Пасат", нанесли побой на 57-годишния обитател на къщата.

Установено е, че мъжът, виждайки четиримата нападатели, се заключил в банята на дома си но те разбили вратата и го извели в двора, където му нанесли побой. По първоначални данни мъжът от Каблешково е с две счупени ребра.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия съвместно със служители на Районно управление "Полиция" – Айтос е констатирана самоличността на лицата, извършители на побоя – това са 31-годишният К. Ю., 43-годишният С. Х., 29-годишният Г. С. и 26-годишният Н. Б., всички от Айтос, служители във фирма за бързи кредити в Айтос.

Пострадалият бил поръчител на заем в размер на 800 лв., който кредитополучателят спрял да плаща, в резултат на което фирмата за бързи кредити насочила искането си към него. Потърпевшият бил в затруднение, като вероятното забавяне на паричните вноски предизвикало инцидента в дома му.

Работата по пълното документиране на случая продължава от служители на Районно управление "Полиция" – Поморие.

Водещи

Най-четени