Фургоните в Аспарухово си стоят без обитатели 30.08 | 10:38

Ниските температури и липсата на транспорт отблъскват бедстващите от „кутийките“

От Цанка Донкова

Потопът, който сполетя Варна остави десетки хора без дом. Но въпреки, че бяха осихурени фургони, за да се настанят бедстващите, те отказват да ги използват. Месец и половина след потопа в Аспарухово, фургоните все още пустеят. Всеки от тях струва 15 хил. лева, а в момента мухлясва, съобщава Нова телевизия.

След потопа от 19 юни 52 семейства, или 163 души, още чакат нов живот. В селището за временно настаняване има място за 150. Повечето от тях обаче отказват. Оказва се, че температурата в "консервните кутии” е много ниска – тази сутрин тя е била едва 16 градуса.

Друга спънка е фактът, че до лагера с фургоните няма адекватен транспорт. Това затруднява учениците от пострадалите семейства и работещите им родители. Затруднено е дори пазаруването.

Кметът на район "Аспарухово” Йордан Николов заяви, че вече е направено предложение до Общинския съвет за осигуряване на безплатни карти за градския транспорт за настанените във фургоните.

По думите на Николов корекцията на опасното дере в "Аспарухово” ще започне, след като бъдат изготвени проектите, които се очакват тази есен и след отпускане на необходимите средства.

Водещи

Най-четени