Футболен мач ще блокира центъра на София на 5 май 04.05 | 13:52

По случай празнуването на 70-годишнината на „ЦСКА”

От iNews.bg

На 05.05.2018 г. на Национален стадион "Васил Левски” с начален час 20.00ч. ще се проведе футболната среща от Първа професионална лига между отборите на ПФК "ЦСКА” – София и ПФК "Лудогорец” - Разград. По случай празнуването на 70-годишнината на "ЦСКА”, от 09.00ч на 05.05.2018г, на стадион "Българска армия” ще бъдат проведени съпътстващи мероприятия. За привържениците на "ЦСКА”, пътуващи от страната организирано с автобуси и бусове е създадена организация да използват паркинга на стадион "Българска армия”. За организирано пътуващите с бусове и автобуси привърженици на ПФК "Лудогорец” е предвидено да паркират пред 3 и 4 вход на сектор "Б” на Национален стадион "Васил Левски”. Полицейски служители ще следят преди, по време и след провеждане на футболната среща за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града! За да изживеете пълноценно емоцията на стадиона е необходимо да знаете: - Метеорологичните условия ще бъдат благоприятни и за Ваше улеснение, ако сте решили да доведете децата на стадиона е необходимо да се снабдите с декларация за придружаване на малолетни и непълнолетни лица. Може да ги изтеглите от интернет или да ги получите от касите при закупуване на билети; - За Ваше удобство входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 16.30ч; - Привържениците на ПФК "ЦСКА” - София ще бъдат настанявани в секторите "А”, "В” и "Г”, а привържениците на ПФК "Лудогорец” – Разград ще бъдат настанявани в сектор "Б”;

- На стадиона няма да се допускат лица, видимо употребили алкохол или наркотични упойващи вещества и такива, носещи забранени предмети, описано в закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ) - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, маски, в това число парфюми и чадъри; - В зависимост от резултата ще се прецени коя агитка ще изчака на стадиона, с цел безопасността на всички; - В подкрепа на любимите отбори ще има динамично движение на големи групи фенове и в тази връзка движението ще бъде организирано, като е възможно да има затруднения. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства на алеите при сектор "Б”, "В” и "Г” на Национален стадион "Васил Левски”.

От 14:00 часа до 22:00 часа на 05.05.2018 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва: - на моста пред Национален стадион "Васил Левски"; - на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; От 18:30 часа на 05.05.2018 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

- ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; - бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; - бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов"; "Център за градска мобилност" ЕАД ще осигури специализиран автомобил за принудително преместване на паркирани в нарушение автомобили, само по нареждане на отдел "Пътна полиция” при СДВР, за времето и мястото посочени по-горе, съгласно чл.171, т.5 от Закона за движението по пътищата.

Водещи

Най-четени