Хазяи насила държат квартирант като гарант за дължими 2 150 лева 11.01 | 14:49

Наемателите отричат да дължат въпросната сума

От Деляна Петкова

Криминалисти от столичното Седмо РПУ са задържали петима души, които насила са задържали 23-годишен младеж. Сигналът за проблема е подаден от приятел на момчето към 20 часа във вторник, разказват от МВР.  

Двамата са живеели на квартира в кв. "Малинова долина”. В апартамента им пристигнали хазяите - 49-годишната К.К и нейният 58-годишен приятел Г.С. Квартирантите не са били доволни от условията на договора и са поискали да се изнесат. Но хазяйката се ядосала, защото "губела съвестни наематели", както разказват пред полицията "арестуваните" наематели, и пресметнала колко ѝ дължат - 2 150 лева.

Младежите обаче отказали да платят исканата сума. Тогава придружителят на К.К извадил пистолет и ги заплашил, че единият ще остане като гарант в жилищите, а другото момче ще отиде да събере парите. Момчето обаче отишло в полицията.

Криминалистите на столичното Седмо РУП са проучили внимателно за какво става въпрос. Те разбрали, че в промеждутъка от време в апартамента са пристигнали още двама мъже, съответно на 26 и 30 години, както и дъщерята на собственичката на апартамента. 

Служителите на реда са атакували апартамента и на място са задържали петимата и освободили младежа. Задържавите ще останат в ареста за 24 часа, а материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство по чл. 142 А, ал. 1 от НК.

Извършен и обиск на колата на Г.С., която е била паркирана пред жилищния блок. В колата, Fiat Bravo, е бил открит и иззет 9-милиметров револвер "Блоу 38".

Водещи

Най-четени