Хамид Хамид: Извинявам се! 06.03 | 17:59

Депутатът показа неприличен жест на шефа на Сметната палата

От Филипа Тодева

Народният представител от ДПС Хамид Хамид се извини за реакцията си срещу шефа на Сметната палата Валери Димитров. По-рано днес Хамид бе отстранен, след като показа неприличен жест към Димитров заради изказването му, че не му пука дали ще остане ръководител на одитната институция.

"Заради избирателите и българските граждани, които станаха свидетели, искрено съжалявам, че изразих емоцията си в недопустима форма", написа Хамид в писмо до медиите, цитирано от пресцентъра на ДПС.

"По време на дебатите по ЗИД на Закона за Сметната палата бях остро провокиран от циничния непукизъм и откритата истерия на председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров и многократното повтаряне на словосъчетанието "Не ми пука" по адрес на народните представители. По никакъв начин жестът не е бил насочен към колеги от други парламентарни групи, през цялото време бях с гръб към народните представители от ГЕРБ и по никакъв начин не съм демонстрирал, че този жест е насочен към когото и да е било от тях (народните представители от ГЕРБ)", пише още депутатът.

Водещи

Най-четени