Харизанов е подсъдим и по обвинения за заплаха за убийство 21.02 | 11:18

Шефът на „Напоителни системи“ е временно отстранен от поста си

От Деляна Петкова

Не по едно, а по две дела е подсъдим директорът на "Напоителни системи" Георги Харизанов, съобщи bTV. Тази сутрин стана ясно, че той ще бъде отстранен от служба заради повдигнати обвинения за присвояване на 50 хил. лева.

Делото е било заведено през 2001 година, но обвиненията се повдигат едва сега.

Справка на медията обаче е показала, че освен по дело за присвояване на средства, Харизанов е обвиняем и по дело за заплаха за убийство. Това е станало през 2010 година в сайт за запознанства, където Харизанов е отправил заплаха за убийство срещу Деница Цицелкова. Жената е подала жалба, а по-късно двамата се помиряват пред съда.

Софийската районна прокуратура обаче преценява, че действително има основания за извършено престъпление и му повдига обвинения. Заседание по това дело е имало през октомври 2011 година, което е само месец след назначаването му начело на "Напоителни системи".

От прокуратурата не отговарят обаче защо срещу Харизанов се повдигат обвинения десет години след престъплението. Според обясненията на министъра на земеделието Мирослав Найденов Харизанов е бил оневинен тогава след показания пред детектор на лъжата.

Водещи

Най-четени