Харманли се вдигна срещу бежанския лагер 12.09 | 13:15

Не искаме в града ни хора, които нямат нищо общо с нашия морал, пише в декларация до премиера

От iNews.bg

Харманли отново се вдигна срещу бежанския център в града. В нарочна декларация хората настояват за пълно затваряне на центъра за настаняване. Причината е в притесненията на гражданите, че заради бежанците и техните действия в града няма никаква сигурност, особено за децата.

"Първият учебен ден наближава, ние сме загрижени за безопасността на нашите деца. Не искаме градът ни, който е на 506 години, да се превърне в бунище - от хора, които нямат нищо общо с нашите традиции и морал. Ако не направите нужните стъпки това да се случи, ще предприемем протестни действия", пише в декларацията, предаде БГНЕС.

Документът е изпратен до премиера, министъра на вътрешните работи, областния управител, кмета на Харманли и др. Хората не искат празни обещания и частично затваряне на лагера, каквото бе обявено след последния протест в Харманли.

Тогава бе обещано, че лагерът ще бъде преструктуриран и ще се обособи част от него в затворен тип. Местните хора обаче намират тези мерки за недостатъчни и не виждат никаква промяна след протеста.

Водещи

Най-четени