Хванаха 10 нелегални имигранти и трима наши каналджии на "Тракия" 21.02 | 12:38

Българите предложили на полицаите евро и левове, за да си затворят очите

От iNews.bg

Поредните нелегални имигранти задържаха полицаите от Пазарджик в района на града. Освен чужденците обаче в ареста са и трима български граждани, заподозрени в каналджийство.

Вчера по обяд екипи на група "Престъпления по пътищата” при ОДМВР-Пазарджик в района на 59-ти километър на магистрала "Тракия” в посока София автопатрул на магистрална полиция засякъл и спрял за проверка миниван "Крайслер", шофиран от 40-годишния Я.Д. от Банкя. До него пътувал 42-годишният К.Т. от София. При инспекцията униформените установили натъпкани в минивана  10 чужденци, сред които жена и 7-годишно дете. Те били без документи за самоличност, представили се за граждани на Афганистан, съобщиха от МВР.

Незабавно към мястото били насочени екипи на полицията от Септември и група "Миграция”. Междувременно към проверяващите се приближил трети българин – Б.П. на 27 години, също от София, който заедно с другите двама предложили на полицаите подкуп в евро и левове, за "да си затворят очите” и да ги пуснат да продължат пътя си. Последвало задържането на тримата българи, срещу които са образувани полицейски производства, освен за каналджийство и за предлагане на подкуп на длъжностни лица.

Чужденците са прегледани от лекар и са транспортирани в Дом за временно настаняване на чужденци. Работата по случая продължава.

Водещи

Най-четени