Хванаха 14 тона заготовки за контрабандни цигари 10.04 | 11:52

Това е втори такъв случай само в рамките на месец

От iNews.bg

14 тона картонени опаковки за цигари задържаха митнически служители в района на Дунав мост 2. На 7 април мобилен екип на Митница "Лом", работещ в района на "Дунав мост 2", спира за проверка товарен автомобил с българска регистрация, превозващ по документи картон за страна от ЕС. При извършения контрол служителите установяват, че под горните редове картон, на които са отпечатани снимки на лъвове и тюлени, са натоварени изрязани  заготовки за кутии цигари, носещи логото на защитени търговски марки - WINSTON, LM и 821.

Общото количество задържани опаковки е 42 палета с тегло 14 тона. От които 8 палета заготовки с логото на WINSTON, 8 палета с логото на LM и 26 палета с логото на 821 - нова марка цигари, която е популярна в други страни от ЕС. Предстои да бъдат уведомени правопритежателите на марките. Нередовната стока е задържана в склад на Митница "Лом".

Само преди месец, при друг подобен случай, служители на митница в Лом задържаха друга пратка с 16 палета с общо тегло 5 тона нелегални опаковки за цигари с логото на LM. От задържаните количества може да бъдат произведени няколко милиона кутии контрабандни цигари.

Водещи

Най-четени