Хванаха 1751 кутии контрабандни цигари на ГКПП "Лесово" 23.01 | 16:39

Количеството е от началото на годината

От Андриян Георгиев

Контрабандни цигари и тютюневи изделия в тайници на 13 леки коли и в шофьорските кабини на 3 товарни автомобила са засекли митничарите на ГКПП "Лесово" от началото на януари, съобщават от пресслужбата на агенция "Митници".      

 Задържани били 35 020 къса (1751 кутии) цигари без акцизен бандерол и 5,5 кг нарязан тютюн за цигари.

13 от нарушителите са български граждани и трима - турски граждани.

В повечето случаи нарушителите са използвали за тайници фабрични кухини по купетата на леките автомобили, както и легла и шкафове за лични вещи в кабините на камионите.

Само през последния уикенд на граничния митнически пункт в Лесово били предотвратени 5 опита за контрабанден внос на цигари и тютюн от Турция с иззети 3 640 къса контрабандни цигари и 5,5 кг насипен тютюн в полиетиленови торби. И петимата нарушители са български граждани.

Цялото количество насипен тютюн за цигари е открито между лични вещи в ръчен багаж на пътници, а контрабандните цигари са били поставени в тайници под ръчната спирачка, зад калниците и в таблото на два от автомобилите.

Напомняме, че информацията е от пресслужбата на агенция "Митници", което означава, че достоверността на фактите и обстоятелствата в новината не е гарантирана.  

Водещи

Най-четени