Хванаха 6,2 км бракониерски мрежи и петима бракониери 25.04 | 13:20

Става дума само от началото на седмицата

От Андриян Георгиев

При проверки по водоеми в страната за спазване на забраната за риболов по време на размножителния период, в рамките на три дни са иззети 6,2 км бракониерски мрежи, като 300 метра от тях са за улов на калкан.

Хванати са петима бракониери и са проверени общо 78 любители риболовци.

Съставени са 15 акта за извършване на риболов по време на забрана, с незаконни уреди и без билети за любителски риболов, твърдят от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

От бургаското езеро "Вая” са извадени 4 км бракониерски мрежи. Уловената в тях риба е върната обратно във водоема. Мрежите са иззети, като извършителят бил неизвестен.

300 метра бракониерски мрежи са иззети от язовир "Пясъчник”. В тях не е имало риба. Извършителят също бил неизвестен. 

При акция по река Дунав, в района на Лимана на Дунавски драгажен фло, е заловен мъж, извършващ бракониерски риболов със серкме по време на забраната. На нарушителя е съставен акт.

В участъка от 561 р. км до 568 р. км. по река Дунав са открити и извадени от водата кърмаци в работно положение. Те са били 32 броя лави кърмаци с по 80 броя куки на лава. Риболовните уреди са иззети, като и тук не бил ясен извършителят.

Хванати са трима нарушители на язовир "Копринка", извършващи риболов със забранени уреди. Иззети са и 75 метра бракониерски мрежи. И тук не е известно кой е поставил мрежите.   

800 метра бракониерски мрежи са иззети при проверка на язовир "Ястребино”. Не се знаело кой ги е поставил.  

През почивните дни е извършена проверка на Дуранкулашкото езеро и в акваторията на Черно море в района от Дуранкулак до Шабла. Извадени са 300 метра бракониерски мрежи за улов на калкан. Уловеният 3 бр. калкан е изваден от мрежите и е дарен на Социален патронаж - Шабла. Мрежите са иззети. Не е известно кой ги е поставил.

700 метра бракониерски хрилни мрежи са иззети от язовир "Жребчево”.

Водещи

Най-четени