Хванаха виновника за серийните палежи на коли във Варна 01.05 | 09:45

Оказа се психично болен младеж

От Цанка Донкова

Хванаха виновника за серийните палежи на коли във Варна. Оказа се психично болен младеж. Той успя само за 2 седмици - от 10 до 23 април да изпепели 11 коли. 25-годишният П. М. досега не е бил осъждан. Задържан е с прокурорско постановление за 72 часа.

Във Варненската районна прокуратура за деянията на П. М. са образувани 9 досъдебни производства, а другите две са били прехвърлени към окръжната. Всички дела обаче ще бъдат прекратени, тъй като извършителят е психично болен. Това обяснява говорителката на районната прокуратура Десислава Йотова. Според нея първоначално престъпникът бил арестуван, защото у него е намерена марихуана.

"По образуваното разследване за притежание на наркотици бе назначена съдебнопсихиатрична експертиза. Тя установи, че мъжът е невменяем. Предстои да бъде приведен в психиатрията", каза Йотова.

Справка в бюлетините на Областната дирекция на полицията във Варна показа, че за по-малко от две седмици П. М. е палил в различни райони на Варна. Обикновено заливал с гориво и драскал клечката само на една кола, но пламъците се прехвърляли и на съседните. Последният му удар бил в центъра на морската столица. При него изгоряха две луксозни возила, допълва в. "24 часа".

От полицията не съобщават как са стигнали до разкриването на пиромана. Според психиатри хората с такива душевни заболявания най-често стоят наблизо и наблюдават пожарите, които сами са предизвикали.

Най-четени