Хванаха голяма група нелегални имигранти на гарата на „Капитан Андреево“ 10.03 | 16:51

Бежанците се опитали да влязат у нас върху товарен вагон, след което да продължат за Австрия

От iNews.bg

Поредна голяма група нелегални имигранти хвана граничните полицаи ден след официалното затваряне на балканския маршрут. Това се е случило на железопътната гара на ГКПП "Капитан Андреево". Снощи около 23 ч. органите на реда са забелязали хора върху вагон на товарен влак, влизащ от Турция. Композицията е била съставена от празни вагони-платформи за леки автомобили. Върху последния вагон граничарите открили 43 души.

От тях 8 били мъже, 11 - жени и 24 – деца. Нито един не е имал документи за самоличност. 28 заявили, че са от Ирак, а останалите 15 - че са сирийски граждани. Пълнолетните нелегални имигранти са били задържани. Предстои да бъде установена тяхната самоличност. Непълнолетните пък са настанени в специализирано помещение. Работата по случая продължава.

Товарният влак е пътувал от Истанбул през България и Румъния за Австрия. Нелегалните имигранти признали, че са се качили на вагона от гарата в Одрин, съобщиха от МВР.

Още преди няколко дни, когато стана ясно, че Евросъюзът ще затвори маршрута през Западните Балкани, по който бежанците пътуват към Европа, редица политици и специалисти у нас и в чужбина предупредиха, че пред България има голям риск мигрантите да се насочат към нея. Последно темата беше повдигната вчера в Европейския парламент от редица депутати.

Водещи

Най-четени