Хванаха двама бракониери на река Тунджа 27.07 | 13:25

На р. Дунав иззеха 100 м бракониерски мрежи

От Андриян Георгиев

При съвместна акция по поречието на р. Тунджа инспектори от ИАРА-Ямбол и служители на Регионалната дирекция по горите – Сливен са забелязали две лица, извършващи нерегламентиран риболов. 

Нарушителите са хванати непосредствено след залагането на бракониерски мрежи в старото речно корито на р Тунджа, в местността "Лагера” край с. Тенево, , съобщават от пресслужбата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

На лицата с инициали А.П. от гр. Ямбол и И.М. от с. Окоп, община Тунджа, са съставени 2 акта за извършване на незаконен стопански риболов, съгласно ЗРА.

От бракониерите са иззети 2 бр. хрилни мрежи с обща дължина 80 м и една гумена лодка с гребла. В мрежите не е имало уловена риба, тъй като те са извадени непосредствено след залагането им.

Междувременно, инспектори от сектор "Рибарство и контрол” на ИАРА-Враца са извършили проверка по р. Дунав от речен километър 709 до 698 км.

В района на остров "Козлодуй” инспекторите са открили и извадили от водата 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 300 м и размер на окото 36 мм.

Уловената около 10 кг риба (костур и платика) е освободена и върната във водата. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

При друга проверка по р. Дунав, извършена от инспектори на ИАРА-Русе съвместно със служители на МВР в района на остров ”Алеко”, КТМ Русе и остров "Бръшлян”, са иззети 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 100 м, 3 бр. парагади с 55 бр. куки и обща дължина 90 м и 1 бр. винтер.

Мрежите и риболовните уреди са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Водещи

Най-четени