Хванаха двама да прекарват 13 нелегални мигранти край Крумовград 26.03 | 15:15

Чужденците били натъпкани в две коли, някои били в багажниците

От iNews.bg

На 25 март 2021 г. около 4 часа близо до село Падало служители на Гранично полицейско управление – Крумовград спрели за проверка два леки автомобила – "Ауди" и "Фолксваген", управлявани от двама мъже – на  28 и 21 години. В хода на предприетата проверка е установено, че в колите пътували 13 чужденци -  мъже, на възраст от 18 до 31 г., без документи за самоличност. Граничните полицаи установили, че 12 от тях са граждани на Ирак и един - на Афганистан. Част от чужденците пътували в багажниците на автомобилите.

Двамата водачи са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР, а чуждите граждани са настанени в миграционен център. Установено е, че имигрантите са преминали в страната ни през зелената граница с Гърция, до близко населено място ги чакали двата автомобила.  Задачата на двамата шофьори била да ги откарат до населено място в Старозагорска област, а оттам чуждите граждани да стигнат до граница на изход от страната. Крайната им цел била държава в Западна Европа.

Под надзора на Районна прокуратура – Кърджали - Териториално отделение – Крумовград са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и др.

Двамата българи са привлече като обвиняеми за това, че в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно са подпомагали чужденци да преминат през територията на страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторни превозни средства и по отношение на повече от едно лице – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс. Разследването по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Водещи

Най-четени